© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rýchla maková torta

Vláčny korpus naplnený višňovým džemom so sladkou cukrovou polevou. Dokonalý múčnik!

Rýchla maková torta fotogalériaRýchla maková torta Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
45min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Korpus:
  • 2 ks
    vajce
  • 100 g
    kryštálový cukor
  • 60 g
    olej
  • 50 ml
    mlieko
  • 200 g
    kyslá smotana
  • 1 ks
    malý citrón (kôra)
  • 250 g
    polohrubá múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 KL
    jedlá sóda
  • 100 g
    celý mak
Ešte potrebujeme :
  • 2 PL
    rum
  • 5 PL
    citrónová šťava
  • 0.5 pohára
    višňový džem
Poleva:
  • 100 g
    práškový cukor
  • 1.5 PL
    citrónová šťava

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 170ºC. Tortovú formu (24 cm) vymastíme trochou masla a vysypeme múkou.

  • 2

    Korpus: vajcia vyšľaháme s cukrom do bledej peny a primiešame olej a mlieko. Potom zľahka zapracujeme kyslú smotanu a citrónovú kôru.

    .

  • 3

    Do tekutého základu preosejeme múku, kypriaci prášok, sódu a nakoniec prisypeme a zamiešame mak.

  • 4

    Cesto navrstvíme do formy a upečieme zhruba 45 minút pri teplote 170ºC. Korpus necháme na mriežke úplne vychladnúť a potom ho opatrene rozrežeme na dva pláty.

  • 5

    Poleva: z preosiateho práškového cukru a citrónovej šťavy vymiešame redšiu polevu.

  • 6

    Jeden makový plát položíme na podnos, pokvapkáme ho lyžicou rumu, potrieme višňovým džemom a priložíme druhým korpusom, ktorý tiež pokvapkáme rumom. Nakoniec na vrch rozotrieme polevu.

  • 7

    Ďalšie overené recepty na makové koláče nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept