Nektárinky umyjeme, prepolíme a pokrájame na hrubšie plátky.
Nektárinková bublanina (hrnčekový recept)
Dobrá bublanina nikdy nesklame.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
Cesto (hrnček =250 ml):
- 3 ksvajce
- 1 hrnčekpráškový cukor
- 0.5 hrnčekaolej
- 1 hrnčekmlieko
- 2 hrnčekypolohrubá múka
- 1 balíčekprášok do pečiva
- 1 štipkasoľ
Ešte potrebujeme:
- 5 ksnektarinky
- trochupráškový cukor
Postup
- 1
- 2
V miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do bledej peny. Potom prilejeme olej, mlieko a premiešame.
- 3
Do tekutej zmesi preosejeme múku, prášok do pečiva, štipku soli a vyšľaháme hladké cesto.
- 4
Menší hlbší plech (35x25 cm) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto.
- 5
Kúsky nektáriniek obalíme v práškovom cukre a v radoch ich pokladáme na vrch cesta.
- 6
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 35 až 40 minút.
- 7
Bublaninu necháme chvíľku vychladnúť, posypeme ju práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Bon Appétit