© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jemná roláda s čokoládou

Nadýchaná rolka plná čokolády. Dokonalý dezert na každú príležitosť.

 

Jemná roláda s čokoládoufotogalériaJemná roláda s čokoládouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
15min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 3 ks
    vajce
  • 6 PL
    kryštálový cukor
  • 6 PL
    hladká múka
  • 3 PL
    voda
  • 3 PL
    mlieko
  • 1 dl
    olej
  • 0.5 KL
    sóda bikarbóna
  • 0.5 balíčka
    prášok do pečiva
  • 1 štipka
    soľ
Plnka:
  • 100 g
    čokoláda
  • 50 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 ČL
    kakao
  • 1 ČL
    maslo

Postup

  • 1
    Bielky oddelíme a so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
  • 2

    Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a postupne pridávame vodu, mlieko, olej. Ďalej pridáme hladkú múku, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

  • 3

    Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne 10-12 minút.

  • 4

    Hneď po upečení ju zrolujeme do rolády pomocou utierky a necháme vychladnúť.

  • 5

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, smotanu na šľahnie a kakao. Vymiešame aby sa všetky suroviny prepojili.

  • 6

    Roládu vyrolujeme a potrieme čokoládou. Zrolujeme a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept