© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Nemecké hovädzie roládky (Rouladen)

Výborné rolády z hovädzieho stehna, plnené slaninou a kyslými uhorkami.

Nemecké hovädzie roládky (Rouladen)fotogalériaNemecké hovädzie roládky (Rouladen)Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
140min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 600 g
    hovädzie stehno (4 roládky)
  • 3 PL
    olej
  • 1 ks
    väčšia cibuľa
  • 4 PL
    hrubozrnná horčica
  • 4 plátky
    slanina
  • 4 ks
    väčšie kyslé uhorky
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
Omáčka:
  • 1 ks
    menšia mrkva
  • 1 ks
    stopkový zeler (al. kúsok hľuzového)
  • 1 ks
    petržlen
  • 2 ks
    bobkový list
  • 5 ks
    nové korenie (guličky)
  • 2 dl
    červené víno
  • 5 dl
    hovädzí vývar
  • 2 PL
    maslo (na záver)

Postup

  • 1

    Vo veľkom hrnci alebo pekáči vhodnom do rúry zahrejeme olej a opražíme na ňom na plátky naseknú cibuľu do sklovita. Odstavíme.

  • 2

    Hovädzie stehno rozrežeme na štyri hrubšie kusy, ktoré vyklepeme na tenučké (hrúbka 3 mm) obdĺžnikové pláty.

  • 3

    Pláty osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, preložíme plátkom slaniny, pridáme opraženú cibuľu a pozdĺžne rozštvrtenú uhorku. Opatrne zrolujeme do rolád a kraje uzatvoríme špáradlami alebo roládky previažeme potravinárskym povrázkom ako balíčky.

  • 4

    Opäť rozpálime olej v pekáči a roládky prudko opečieme zo všetkých strán do hneda. Vytiahneme ich bokom a vo výpeku dobre opečieme na kocky pokrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), ktorú potom zalejeme vínom a vývarom. Pridáme tiež bobkový list a guličky nového korenia.

  • 5

    Roládky vrátime do omáčky a zakrytý pekáč dáme do rúry vyhriatej na 160°C na cca 2 hodiny.

  • 6

    Neskôr roládky opäť vytiahneme bokom, omáčku precedíme, vrátime do pekáča a ešte ju na šporáku povaríme / zredukujeme cca 10 minút. Nakoniec v nej rozpustíme maslo a odstavíme.

  • 7

    Rouladen podávame so zemiakovým pyré, preliate horúcou omáčkou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept