© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zebra mafiny

Jednoduché koláčiky s krásnym vzorom.

Zebra mafinyfotogalériaZebra mafinyZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
25min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 125 g
    roztopené maslo
  • 200 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor´
  • 3 ks
    vajce
  • 280 g
    hladká múka
  • 1 balíček
    prášok na pečenie
  • 150 ml
    minerálna voda
  • 20 g
    kakao

Postup

  • 1

    Vo väčšej miske spolu vyšľaháme roztopené maslo, kryštálový a vanilkový cukor.

  • 2

    Potom po jedno primiešame celé vajíčka a všetko spolu vyšľaháme do peny. 

  • 3

    Potom k tekutým surovinám po tretinách preosejeme múku premiešanú s kypriacim práškom a vždy dobre premiešame.

  • 4

    Nakoniec primiešame aj sýtenú vodu, polovicu cesta odlejeme do inej misky a primiešame k nej preosiate kakao. Takže skončíme s jedným bledým a druhým tmavým cestom.

  • 5

    Mafinovú formu (12 kus) vystelieme papierovými košíkmi na mafiny a plníme nasledovne: pridáme vždy jednu lyžicu (ak chceme viac vrstiev použijeme lyžičku) liateho cesta, pričom striedame farby a špičkou lyžice mierime vždy do stredu mafinu.

  • 6

    Takto naplníme všetky košíky do cca troch štvrtín a mafiny dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 20 až 25 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept