© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Brokolicová omeleta s feta syrom (frittata)

Jednoduchá omeleta, ktorá sa pečie na plameni i v rúre vás prekvapí svojou ľahkosťou a sýtosťou zároveň.

Brokolicová omeleta s feta syrom fotogalériaBrokolicová omeleta s feta syrom Zdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 PL
    olej
  • 2 ks
    jarná cibuľka
  • 1 hrsť
    hrášok
  • 0.5 ks
    menšia brokolica
  • 1 hrsť
    špenát
  • 6 ks
    vajce
  • 100 ml
    mlieko
  • 50 g
    syr Feta
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, mletá údená paprika

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 200°C (s horným grilom) a mriežku umiestnime do hornej polovice.

  • 2

    Cibuľku a brokolicu pokrájame, špenát opláchneme a hrášok prelejeme vriacou vodou.

  • 3

    Vajcia vyšľaháme spolu s mliekom, zľahka ich osolíme, pridáme aj čierne korenie a údenú papriku.

  • 4

    Na oleji v panvici vhodnej do rúry opečieme postupne brokolicu, hrášok a špenát. Všetko zalejeme vajíčkami a na miernom plameni necháme omeletu zo spodu zatiahnuť zhruba 5 minút.

  • 5

    Potom na vrch rozmrvíme fetu a panvicu vložíme do rúry na zhruba 10 – 15 minút, kým nebude omeleta na povrchu krásne zlatohnedá.

  • 6

    Podávame s čerstvou zeleninou.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept