Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, vodu a premiešame.
Kakaová torta s tvarohovým krémom
Kakaový korpus, krém z tvarohu a kyslej smotany, strúhaná čokoláda a čerstvé čučoriedky. Dokonalý zákusok!
Ingrediencie
- 5 ksvajcia
- 5 PLkryštálový cukor
- 3 PLolej
- 2 PLvlažná voda
- 6 PLhladká múka
- 1 balíčekkypriaci prášok
- 1 štipkasoľ
- 2 PLkakao
- 500 gjemný tvaroh
- 200 gpráškový cukor
- 180 mlkyslá smotana
- 150 gčučoriedky
- 50 gtmavá čokoláda
Postup
- 1
- 2
Do tekutej zmesi preosejeme múku, kypriaci prášok, štipku soli a kakao a už len zľahka miešame, kým nevznikne hladké cesto, v ktorom už nie je viditeľná sypká múka.
- 3
Cesto nalejeme do papierom na pečenie vystlanej (dno) tortovej formy (25 cm), ktorej boky sme vymastili maslom. Zarovnáme a dáme piecť.
- 4
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Vytiahneme, orežeme, uvoľníme obruč a necháme chladnúť na mriežke.
- 5
Medzitým si vymiešame krém z tvarohu, preosiateho cukru a kyslej smotany.
- 6
Vrch korpusu zarovnáme ostrým nožom (odrezky odložíme bokom) a rozrežeme ho na dva rovnako hrubé pláty.
- 7
Jeden plát položíme na plochý tanier alebo tortový podnos a rozotrieme naň zhruba tetinu krému. Na vrch položíme druhý kakaový korpus a zvyšok krému natrieme v hrubej vrstve na vrch i boky torty. Tortu uložíme na cca hodinu do chladničky, aby krém zatuhol.
- 8
Neskôr ju po okraji zdobíme čerstvými čučoriedkami, v strede strúhanou čokoládou. A odloženými odrezkami, ktoré sme rozmixovali na prach, ozdobíme kde-tu boky, aby nadobudla mramorový nádych.
- 9
Vyzdobenú tortu opäť uložíme do chladu na aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.