© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Vyprážaný banán (v cesstíčku)

Rýchla delikatesa.

Vysmážaný banán (v cesstíčku)fotogalériaVysmážaný banán (v cesstíčku)Zdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
5min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 ks
    banány
  • 150 g
    hladká múka
  • 0.5 balíčka
    kypriaci prášok
  • 1 KL
    kukuričný škrob
  • 1 štipka
    soľ
  • 250 ml
    voda
Ešte potrebujeme:
olej na vysmážanie, med na poliatie

Postup

  • 1

    V miske premiešame múku, kypriaci prášok, škrob a soľ.

  • 2

    Postupne prilievame vodu a vymiešame husté cestíčko.

  • 3

    Banány ošúpeme, pozdĺžne rozrežeme na polovicu a potom priečne na 3 až 4 časti podľa dĺžky banánov.

  • 4

    Ovocie obalíme v cestíčku a vysmážame v dostatočnom množstve oleja (musia plávať) do zlato-hneda.

  • 5

    Podávame ešte horúce preliate medom a môžeme pridať kopček vanilkovej zmrzliny.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept