© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Fantastická zmrzlina - semifreddo

Z časti zmrznutá (semifreddo), krémová a nádherne sfarbená zmrzlina, ktorú budete chcieť pripravovať zas a znova.

Fantastická zmrzlina - semifreddo fotogalériaFantastická zmrzlina - semifreddo Zdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
10min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 250 ml
    smotana na šľahanie
  • 100 g
    tekutý med
  • 1 ks
    vajce
  • 4 ks
    žĺtok
Na ozdobu:
  • podľa chuti
    domáce karamelové kondenzované mlieko

Postup

  • 1

    Smotanu vyšľaháme do hustej šľahačky.

  • 2

    Nad vodným kúpeľom zahrejeme med, celé vajíčko a štyri žĺtky. Šľaháme, kým nám žĺtková zmes nezbledne a jemne nezhustne (zhruba 10 minút).

    Náš tip

    Ak nemáte radi med, môžete ho nahradiť cukrom – približne v rovnakom množstve.

  • 3

    Teplú žĺtkovú hmotu prelejeme ku šľahačke a zľahka ich premiešame, aby sa spojili.

  • 4

    Všetko prelejeme do chlebovej formy (alebo použijeme srnčí chrbát), ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou.

  • 5

    Fóliu umiestnime aj na povrch semifredda a formu uložíme do mrazničky na aspoň 3 hodiny.

  • 6

    Pred podávaním zmrzlinu vyklopíme z formy, necháme postáť asi 5 minút pri izbovej teplote, aby dostála svojej polozmrazenej povesti, a servírujeme narezanú na hrubšie plátky samotnú, s nasekanými orieškami alebo s fantastickým domácim karamelovým salkom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept