Rúru vyhrejeme na 180 °C a formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Bazová bábovka
Klasická bábovka s pohárom mlieka, čaju alebo kávy je dobrota, ktorou pohrdne len málokto. Avšak ak chcete klasiku povýšiť na niečo extra, tak vyskúšajte túto voňavú kombináciu s bazovým sirupom...
Ingrediencie
- 6 ksvajce
- 140 gpráškový cukor
- 1 balíčekvanilkový cukor
- 3 PLbazový sirup
- 1 štipkasoľ
- 100 gpolohrubá múka
- 0.5 balíčkaprášok do pečiva
- 1 ČLčerstvá citrónová kôra
- 2 PLolej
- maslo na vymastenie formy
- strúhanka na vysypanie formy
- 50 mlbazový sirup
- 2 PLcitrónová šťava
- práškový cukor
Postup
- 1
- 2
Cesto: Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Kú žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor a bazový sirup - vymiešame do penista. Ku bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhý sneh.
Náš tip
Bazový sirup nekupujte v obchode, ale jednoducho si ho pripravte doma. Inšpirujte sa našim receptom na domáci bazový sirup TU.
- 3
Do žĺtkovo-cukrovej zmesi po častiach striedavo primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Sneh primiešavame zľahka, aby sme zachovali objem.
- 4
Nakoniec do cesta primiešame olej a citrónovú kôru.
- 5
Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.
Či je cesto upečené zistíme tak, že do neho zapichneme špajdľu. Ak ju vytiahneme čistú, tak cesto je upečené. Ak sa na špajdľu cesto lepí, tak necháme ešte dopiecť.
- 6
Poleva: Na polevu si zmiešame bazový sirup s citrónovou šťavou a následne primiešavame toľko cukru, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.
- 7
Pripravenou polevou polejeme vychladnutú bábovku a necháme stuhnúť.
Náš tip
Ak chceme bábovku ešte "bazovejšiu", tak upečenú (ešte teplú bábovku) popicháme vidličkou a polejeme bazovým sirupom.