Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech (40 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Extra čokoládová roláda
Ideálny dezert pre všetkých vášnivých čokoholikov...
Ingrediencie
- 4 ksveľké vajce
- 80 gkryštálový cukor
- 1 ČLvanilkový extrakt
- 40 mlmlieko
- 40 mlolej
- 90 ghladká múka
- 1 ČLprášok do pečiva
- 1 štipkamletá škorica
- 30 gkakao
- kakao na posypanie
- 60 ghorká čokoláda
- 250 mlsmotana na šľahanie (vychladená)
- 50 gpráškový cukor
- strúhaná čokoláda
Postup
- 1
- 2
Cesto: Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Ku žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do penista.
- 3
Do žĺkovej zmesi ďalej pridáme vanilkový extrakt, mlieko a olej. Dobre premiešame.
- 4
Potom do cesta preosejeme múku, prášok do pečiva, mletú škoricu a kakao. Všetko spolu dobre premiešame.
- 5
Nakoniec do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov.
- 6
Pripravené cesto vylejeme na plech a rozotrieme. S plechom trošku pobúchame o stôl a dáme do vyhriatej rúry piecť na cca 10 minút.
- 7
Upečené cesto ihneď vyklopíme na papier na pečenie poprášený kakaom a zrolujeme. Pôvodný papier na pečenie pred zrolovaním odstránime.
- 8
Plnka: Čokoládu si dáme do misky, pridáme cca 4 PL smotany na šľahanie a nad vodným kúpeľom roztopíme. Následne necháme vychladnúť.
- 9
Zvyšnú smotanu na šľahanie si vyšľaháme. Počas šľahania po častiach pridáme aj práškový cukor. Nakoniec pridáme aj čokoládu a ešte krátko prešľaháme.
- 10
Cesto rozvinieme a potrieme plnkou - trošku plnky si necháme na potretie celej rolády.
Náš tip
Cesto môžeme potrieť ešte džemom podľa vlastnej chuti a následne čokoládovou šľahačkou.
- 11
Roládu zvinieme a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- 12
Nakoniec roládu potrieme zvyšným krémom prípadne posypeme strúhanou čokoládou.