© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jahodové košíčky s mascarpone krémom a pistáciami

Linecké cesto plnené sviežim krémom, korunované čerstvými jahodami a pistáciami.

Jahodové košíčky s mascarpone krémom a pistáciamifotogalériaJahodové košíčky s mascarpone krémom a pistáciamiZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
12min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g
    hladká múka
  • 200 g
    maslo
  • 100 g
    práškový cukor
  • 4 ks
    žĺtok
  • 1 KL
    citrónová kôra
Krém:
  • 500 g
    Mascarpone
  • 200 g
    biela čokoláda
  • 100 g
    cukor kryštálový
  • 200 ml
    kyslá smotana
  • 2 KL
    vanilkový extrakt
Posypanie:
  • 300 g
    čerstvé jahody
  • 2 PL
    nesolené, nepražené pistácie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Múku preosejeme na dosku a primiešame cukor a citrónovú kôru. Studené maslo nakrájame na kocky a spolu so žĺtkami zapracujeme rukami do múky a vymiesime cesto. Vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na jednu hodinu.  

  • 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme kolieska s ohľadom na veľkosť formičiek. Cesto poukladáme do formičiek. Formičky nemusíme vymazávať (cesto je dostatočne tukové, aby sa nelepilo). Dáme piecť, kým jemne nezhnednú – cca 12 minút. Košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.

  • 4

    Pripravíme si krém. Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť. Potom postupne vyšľaháme mascarpone s čokoládou, cukrom, smotanou a extraktom.

  • 5

    Krémom naplníme košíčky, pridáme nakrájané jahody a zasypeme nasekanými pistáciami.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept