© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Dusená treska so zeleninovou omáčkou

Chutná sviatočná večera, ktorá je zdravšou verziou tradičného vyprážaného kapra.

Dusená treska so zeleninovou omáčkou fotogalériaDusená treska so zeleninovou omáčkou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    malá cibuľa
  • 1 ks
    červená paprika
  • 1 ks
    mrkva
  • 500 g
    treska (filety)
  • 2 PL
    olivový olej
  • 0.5 KL
    údená paprika
  • 100 ml
    biele víno
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Očistíme a nakrájame zeleninu: cesnak pokrájame na tenké plátky, cibuľu nasekáme nadrobno, papriku pokrájame na menšie kocky a mrkvu postrúhame na strúhadle.

  • 2

    Filety tresky dobre osušíme medzi papierovými utierkami, osolíme a okoreníme.

  • 3

    V panvici zahrejeme olej a opečieme na ňom filety z oboch strán do zlatova (zhruba 2 minúty na stranu). Potom tresku vytiahneme na tanier a prekryjeme alobalom, aby sme ju udržali teplú.

  • 4

    Do výpeku v panvici pridáme cibuľu aj cesnak a dobre ich premiešame v horúcom výpeku. Po zhruba minúte restovania pridáme mrkvu a papriku a všetko spolu opekáme asi 2 minúty, pričom zmes ochutíme soľou, korením a údenou paprikou.

  • 5

    Zeleninu podlejeme vínom, prevaríme asi 5 minút, prilejme kvapku vody, tresku položíme na vrch, panvicu zakryjeme a rybu ešte podusíme na miernom ohni asi 3 minúty. Odstavíme a servírujeme.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept