© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Hrianka s bryndzou a pečenými paradajkami

Delikátne raňajky alebo rýchla večera z poctivých surovín.

Hrianka s bryndzou a pečenými paradajkami fotogalériaHrianka s bryndzou a pečenými paradajkami Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 250 g
    cherry paradajky
  • 2 PL
    extra panenský olivový olej
  • 0.5 KL
    soľ
  • 0.5 KL
    kryštálový cukor
  • 1 ks
    ciabatta
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 100 g
    bryndza
  • 1 PL
    kyslá smotana
  • 1 štipka
    mleté čierne korenie
  • 1 hrsť
    lístky bazalky

Postup

  • 1

    Umyté paradajky rozsypeme na plech, osolíme ich, pridáme cukor a olej a všetko dobre premiešame.

  • 2

    Paradajky vložíme do rúry vyhriatej na 220ºC na zhruba 15 až 20 minút. Mali by byť jemne „zvráskavené“ a niektoré aj prasknuté.

  • 3

    Medzitým si na suchej panvici opečieme z oboch strán do zlato-hneda na plátky pokrájané pečivo.

  • 4

    Horúce hrianky potrieme očistenými strúčikmi cesnaku a natrieme bleskovou nátierkou, ktorú sme vymiešali z bryndze, kyslej smotany a štipky čerstvo zomletého čierneho korenia.

  • 5

    Na vrch chlebíkov poukladáme pečené paradajky a lístky bazalky a môžeme ešte zľahka pokvapkať olivovým olejom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept