Zemiakové pagáče
50
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka špeciál
300
g
uvarené zemiaky v šupke
200
ml
olej
250
ml
mlieko
30
g
čerstvé droždie
1
PL
soľ
postup
1.
Najskôr si pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme vykysnutý kvások, na jemno postrúhané ošúpané zemiaky /lepšie je uvariť ich deň dopredu v šupke/, olej a s vlažným mliekom zamiesime na polotuhé cesto /mlieko pridávame podľa potreby/. Cesto nenecháme nakysnúť, ale len pagáče na plechu!
2.
Cesto hneď rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme okrúhlou formičkou, nožom urobíme mriežku a kladieme na vymastený plech. Necháme podkysnúť, potrieme olejom a upečieme. Po upečení znovu potrieme olejom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.