FOTORECEPT: Jablkové lievance zo špáldovej múky
8
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
jablko
1
hrnček
celozrnná špaldová múka
1/2
hrnček
mlieko
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
vanilkový cukor
postup
1.
Očistené a nastrúhané jablká si zmiešame s múkou, vajíčkom, práškom do pečiva, soľou a postupne pridávame mlieko tak, aby z toho vznikla hustejšia hmota, aby sa neroztekala. Množstvo mlieka závisí od šťavnatosti jabĺk. Ak sú jablká málo sladké pridáme cukor. Na panvici s olejom urobíme malé placky, ktoré opečieme z každej strany.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.