Kanadské šišky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
60
g
maslo
30
g
droždie
600
g
múka hrubá
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
kryštálový cukor
2
PL
rum
citrónová kôra
soľ
olej na vyprážanie
Poleva
2
PL
maslo
1
šálka
kryštálový cukor
1/2
šálka
mlieko
1,5
šálky
práškový cukor
trochu
soľ
postup
1.
Múku preosejeme a pridáme do nej žĺtky, soľ, cukor vymiešaný s droždím, rum, trošku citrónovej kôry a vlažné mlieko. Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 1,5 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska väčšou formičkou a menšou zase urobíme v strede otvor. Opäť ich dáme kysnúť a potom ich opražíme.
3.
Poleva: Do mlieka dáme maslo, trošku soli, kryštálový cukor a budeme variť, až kým sa všetky ingrediencie nerozpustia. Polevu necháme trošku vychladnúť a potom pridáme ešte práškový cukor a spolu vymiešame do hladka.
4.
Šišky ponoríme do polevy, rozložíme ich na tácku a necháme polevu stuhnúť. Podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.