Pečené kurča na kyslej kapuste
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
3/4
kg
kyslá kapusta
3
dl
biele víno
10
dkg
údená slanina
3
PL
kečup
podľa chuti
tvrdý syr
trochu
grilovacie korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
V 1,5 dl bieleho vína rozmiešame 3 lyžice kečupu a zalejeme tým vytlačenú kyslú kapustu. Necháme hodinu stáť.
2.
Kurča očistíme, osušíme a naporcujeme. Na vymastený pekáč dáme pripravenú kapustu a na ňu štvrtky kuraťa. Kurča posypeme grilovacím korením, navrch dáme plátky slaniny a zalejeme olejom a zvyškom vína.
3.
Pečieme 1 hodinu. Ku koncu posypeme štvrtky kurčaťa postrúhaným tvrdým syrom. Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.