Pridať recept

Zapekané kura v smotanovej omáčke

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
trochu
maslo
podľa chuti
soľ
1/4 liter
slepačí bujón
1/4 liter
smotana
10 dkg
tvrdý syr
hladká múka
podľa chuti
mletý muškátový oriešok

postup

1.
V remoske na masle upečieme kuracie prsia.
 
2.
V rozpálenom tuku urobíme zápražku a zalejeme ju 1/4 l bujónu a 1/4 l smotany. Pridáme strúhaný tvrdý syr, muškátový orech a podľa chuti prisolíme. Omáčka musí byť veľmi hustá, preto dôkladne miešame.
3.
Potom pokrájame upečené mäso, dáme ho do remosky a zalejeme omáčkou. Povrch posypeme strúhaným tvrdým syrom a zapečieme. Na vrchu musí byť krásna zlatá kôrka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať