Zapekané kura v smotanovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie prsia
trochu
maslo
podľa chuti
soľ
1/4
liter
slepačí bujón
1/4
liter
smotana
10
dkg
tvrdý syr
hladká múka
podľa chuti
mletý muškátový oriešok
postup
1.
V remoske na masle upečieme kuracie prsia.
2.
V rozpálenom tuku urobíme zápražku a zalejeme ju 1/4 l bujónu a 1/4 l smotany. Pridáme strúhaný tvrdý syr, muškátový orech a podľa chuti prisolíme. Omáčka musí byť veľmi hustá, preto dôkladne miešame.
3.
Potom pokrájame upečené mäso, dáme ho do remosky a zalejeme omáčkou. Povrch posypeme strúhaným tvrdým syrom a zapečieme. Na vrchu musí byť krásna zlatá kôrka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.