Pridať recept

Mandľovo-citrónová torta

10
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
citrón
200 g
mandle
100 g
pistácie
3 ks
vajce
3 ks
žĺtok
200 g
cukor
100 g
múka
1 balíček
citrónová poleva
150 g
kandizovaná citrónová kôra
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Oba citróny umyjeme a osušíme. Z jedného nastrúhame kôru. Mandle sparíme vriacou vodou, niekoľko minút necháme odstáť, potom ich ošúpeme. Mandle, pistácie a kandizovanú citrónovú kôru pokrájame nadrobno.
 
2.
Rúru predhrejeme na 170°C. Všetky žĺtky s cukrom vyšľaháme dopesnita. Do vaječného krému pridáme mandle, pistácie, kandizovanú kôru s múkou a citrónovou kôrou. Dôkladne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta.
3.
Formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme 60 minút. Citrónovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou tortu. Vrch ozdobíme pokrájaným citrónom poprípade kandizovanou kôrou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať