Kačacie stehno a zemiakové knedle
stredná
náročnosť
ingrediencie
Knedle
500
g
hladká múka
2
ks
vajce
300
g
zemiaky
Stehno
kačacie stehno
med
soľ
rasca
Kapusta
100
g
cibuľa
0,4
dl
ocot
1
dl
červené víno
1/2
dl
olej
50
g
cukor
1
ks
kapusta červená hlávková
celá rasca
čierne korenie
soľ
postup
1.
Osušíme stehná, ktoré sme umyli, potom ich potrieme medom, osolíme a posypeme rascou. Stehná pečieme v rúre pri teplote 160°C pol hodinu.
2.
Uvarené zemiaky ošúpeme, potom ich rozmixujeme na pyré. Primiešame vajcia, múku a soľ. Zo surovín spracujeme cesto a následne ho zabalíme do potravinárskej fólie. Takto pripravené knedle budeme variť približne 20 minút v pare. Budeme ich krájať, až keď sú vychladnuté.
3.
Olej nalejeme do hrnca, pridáme cukor a pokrájanú cibuľu s kapustou, všetko orestujeme. Rascou, čiernym korením a soľou ochutíme a prilejeme aj červené víno. Podlejeme vodou a budeme dusiť, až kým kapusta nezmäkne. Na záver dochutíme cukrom, octom a soľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.