Gratinované zemiaky s hruškami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
téglik
smotana
3
ks
hrušky
4
ks
zemiaky
2
stonky
rozmarín
soľ
maslo na vymastenie
postup
Ošúpeme zemiaky a z hrušiek odstránime jadrovníky. Oboje pokrájame na plátky. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Na dno rozložíme vrstvu zemiakov, ktoré posolíme. Potom pridáme vrstvu hrušiek a pár lístkov rozmarínu. Takto budeme vrstviť, až kým sa všetky suroviny nespotrebujú. Na záver zalejeme osolenou smotanou a dáme zapiecť na 180°C. Pečieme približne pol hodinu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.