Medový krémeš
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
2
PL
rum
2
ks
vajce
1
KL
sóda bikarbóna
100
g
maslo
2
PL
med
Krém
1
liter
mlieko
3
ks
puding zlatý klas
2
PL
hladká múka
3
ks
žĺtok
1
ks
vanilkový cukor
150
g
práškový cukor
250
g
maslo
2
ks
šľahačka
postup
1.
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme.
2.
Rozdelíme na dva diely a každý osobitne upečieme na opačnej strane veľkého plechu (približne 10-15 minút pri 220 stupňoch).
3.
Krém: Zlaté klasy rozmiešame v mlieku a primiešame múku. Zvyšné mlieko dáme zovrieť, pridáme zmes s múkou a klasmi, žĺtky a cukor. Urobí sa nám hustá masa, ktorú necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý krém vymiešame s maslom. Potom vyšľaháme šľahačku.
5.
Hotový krém natrieme na spodný plát, na to dáme šľahačku, prikryjeme druhým plátom, mierne zaťažíme a necháme 24 hodín v chlade, aby medové cestá zmäkli.
6.
Hotový krémeš môžeme poliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.