Torta s mangom a so šľahačkou
8
porcií
57
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
múka
1/2
KL
kypriaci prášok
1/2
KL
soľ
60
g
cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
1
ks
vajce
2
ks
mango
1
PL
citrónová šťava
2
ks
žĺtok
6
plátkov
číra želatína
100
ml
jablčný mušt
50
g
horká čokoláda
500
ml
smotana na šľahanie
trochu
tuk na vymastenie formy
postup
1.
Z múky, kypriaceho prášku, soli, masla 2 lyžíc cukru, 1 vrecúška vanilkového cukru, vajca a 2 lyžíc vody vypracujeme cesto a necháme chladiť 30 minút. Rozvaľkáme ho a vystelieme ním otváraciu formu. Rúru predhrejeme na 180°C. Pečieme 15-20 minút. Tortu vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Na tortu vrátime prstenec z formy.
2.
Obe mangá ošúpeme. Dreň pokrájame na drobné kocky a zmiešame s citrónovou šťavou, 8 kociek si odložíme. Ostatné zmixujeme so žĺtkami a zvyšným cukrom. Želatínu dáme napučať, 3 lyžice muštu zohrejeme a vyžmýkanú želatínu v ňom rozpustíme. Zvyšok muštu vmiešame do mangového krému. Odložíme na chladné miesto.
3.
Čokoládu roztopíme a potrieme ňou dno tortového základu. Dotuha vyšľaháme 400 g smotany, vmiešame do mangového krému a natrieme na tortový základ. Tortu necháme na noc na chladnom mieste. Zvyšok smotany vyšľaháme s vrecúškom vanilkového cukru a ozdobíme ním tortu. Navyše ju ozdobíme kúskami manga, poprípade čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.