Pridať recept

Viedenská Sacherova torta

8
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
140 g
horká čokoláda
150 g
maslo
1 balíček
vanilkový cukor
125 g
múka
štipiek
kypriaci prášok
trochu
maslo na vymastenie

Poleva

3 PL
marhuľový lekvár
200 g
horká čokoláda
5 g
kokosový tuk

postup

1.
Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 160°C. Na cesto rozbijeme vajcia, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a dáme na chladné miesto.
 
2.
Čokoládu rozlámeme a roztopíme. Ručnou metličkou ju spolu s maslom, práškovým a vanilkovým cukrom aj so žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame múku s kypriacim práškom a so soľou a opatrne vmiešame tuhý sneh.
3.
Cesto dáme do formy, povrch vyhladíme a cesto jemne nahrnieme na okraje. Pečieme 60-70 minú, potom vyberieme z rúry a necháme 5 minút odstáť. Okraj oddelíme od formy.
4.
Tortu prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme na drôtenú mriežku. Lekvár prepasírujeme cez sito a ohrejeme s troškou vody. Rovnomerne ním potrieme tortu a necháme uschnúť.
5.
Na polevu rozohrejeme čokoládu s tukom a zmesou potrieme tortu. Kým poleva stuhne, tortu dáme na plochú misu, aby poleva neskoršie pri premiestňovaní nepraskla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nina.ninaa
17.6.2016 20:23 | |
+12 -0
Doma mam rovnaky recept a množstvo cukru je rovnaké ako množstvo masla:)
Anonymný nick
10.4.2014 18:45 | |
+40 -12
Ved v recepte chyba mnozstvo cukru, takze recept sa nemoze pouzit. Skoda. :-(