Špargľové farfalle
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
cestoviny farfalle
2
dl
biele víno
1
ks
jarná cibuľka
2
zväzky
zelená špargľa
3
PL
olivový olej
1/2
dl
smotana na šľahanie
1
štipka
maslo
1
hrsť
mäta
1
štipka
bylinkové maslo
1
štipka
bazalka
syr Gouda
syr Niva
mleté čierne korenie
muškátový orech
postup
1.
Cestoviny varíme vo vriacej vode na al dente, a potom ich premiešame s bazalkou a troškou olivového oleja.
2.
Jarnú cibuľku dusíme na troške masla, a následne ju zalejeme vínom. Budeme dusiť, až kým sa víno celkom neodparí. Potom pridáme ešte bylinkové maslo a smotanu, a následne zahustíme syrom Gouda a Niva. Takto pripravenú omáčku dochutíme muškátovým orieškom a mletým korením.
3.
Zelenú špargľu nebudeme šúpať, pokiaľ je mladá. Odrežeme z nej len konce, dôsledne ju umyjeme a nakrájame na kúsky s dĺžkou približne 2 - 3 cm. Potom ju povaríme vo vode asi 10 minút. Dbáme, aby nebola rozvarená, ale pekne chrumkavá. Potom vylejeme vodu a zamiešame ju k omáčke, ďalej pridáme aj cestoviny a spolu všetko dovaríme. Na ozdobenie použijeme niekoľko lístkov mäty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.