Pridať recept

Špargľové farfalle

ingrediencie

300 g
cestoviny farfalle
2 dl
biele víno
1 ks
jarná cibuľka
2 zväzky
zelená špargľa
3 PL
olivový olej
1/2 dl
smotana na šľahanie
1 štipka
maslo
1 hrsť
mäta
1 štipka
bylinkové maslo
1 štipka
bazalka
syr Gouda
syr Niva
mleté čierne korenie
muškátový orech

postup

1.
Cestoviny varíme vo vriacej vode na al dente, a potom ich premiešame s bazalkou a troškou olivového oleja.
 
2.
Jarnú cibuľku dusíme na troške masla, a následne ju zalejeme vínom. Budeme dusiť, až kým sa víno celkom neodparí. Potom pridáme ešte bylinkové maslo a smotanu, a následne zahustíme syrom Gouda a Niva. Takto pripravenú omáčku dochutíme muškátovým orieškom a mletým korením.
3.
Zelenú špargľu nebudeme šúpať, pokiaľ je mladá. Odrežeme z nej len konce, dôsledne ju umyjeme a nakrájame na kúsky s dĺžkou približne 2 - 3 cm. Potom ju povaríme vo vode asi 10 minút. Dbáme, aby nebola rozvarená, ale pekne chrumkavá. Potom vylejeme vodu a zamiešame ju k omáčke, ďalej pridáme aj cestoviny a spolu všetko dovaríme. Na ozdobenie použijeme niekoľko lístkov mäty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.