Srnčí chrbát s orieškami
8
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kvalitná horká čokoláda
125
g
maslo
100
g
cukor
4
kvapky
citrónový olej
4
kvapky
pomarančový olej
1
PL
rum
4
ks
vajce
150
g
mandle
50
g
škrobová múčka
1
štipka
škorica
1/2
balíček
kypriaci prášok
5
PL
mlieko
1
štipka
soľ
100
g
marhuľový lekvár
200
g
čokoládová poleva tmavá
podľa chuti
oriešky
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Čokoládu postrúhame najemno. Maslo s cukrom, citrusovými olejmi a rumom vymiešame dopenista. Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky postupne vmiešame do maslového krému.
2.
Mandle premiešame s čokoládou, škrobovou múčkou, škoricou a kypriacim práškom. Všetko vmiešame do krému a pridáme toľko mlieka, aby cesto nepadalo ľahko z lyžice.
3.
Rúru predhrejeme na 180°C. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Dve tretiny snehu vmiešame do cesta, zvyšok pridávame opatrne tak, že cesto prevraciame.
4.
Formu potrieme tukom a vysypeme múkou. Naplníme ju čokoládovým cestom. Srnčí chrbát vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Potom vyberieme a necháme vo forme odpočívať ešte 10 minút.
5.
Srnčí chrbát vyklopíme na drôtenú mriežku, potrieme marhuľovým lekvárom a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu rozohrejeme a potrieme srnčí chrbát. Kým poleva ešte nie je celkom stuhnutá, posypeme ju posekanými orieškami podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.