Pridať recept

Mäkká čokoládová torta

8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

170 g
horká čokoláda
80 g
maslo
4 ks
vajce
100 g
cukor
1 štipka
soľ
30 g
múka
trochu
maslo na vymastenie

Na ozdobenie

1 PL
práškový cukor
podľa chuti
ovocie

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie.
 
2.
Čokoládu rozlámeme a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť. Vo veľkej mise vyšľaháme dopenista vajcia, cukor a soľ.
3.
Pridáme maslo s čokoládou a veľmi opatrne vmiešame veľkou metličkou. Navrch preosejeme múku a takisto opatrne vmiešame do cesta.
4.
Pripravenú formu naplníme cestom a vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme 15-20 minút, kým povrch nie je pevný a pružný na dotyk. Tortu vyberieme z rúry a vo forme necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
5.
Vychladnutú tortu vyberieme z formy a opatrne odstránime papier na pečenie. Čokoládovú tortu pokrájame na úzke dieliky a ozdobíme podľa chuti práškovým cukrom a ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať