Citrónový koláč
10
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
citrón
4
ks
vajce
200
g
maslo
2,5
dl
krupicový cukor
2
dl
hladká múka
1
KL
prášok do pečiva
strúhanka
práškový cukor
postup
1.
Zohrejeme maslo a potom ho necháme vychladnúť. Bielu penu vyšľaháme z cukru a vajec. Nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme šťavu z citróna, a obe primiešame do vaječnej peny. Potom k nej pridáme ešte zmiešaný prášok do pečiva s múkou. Na záver pridáme aj maslo.
2.
Formu vymažeme a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme cesto. Budeme ho piecť pri teplote 175°C v spodnej časti rúry. Hotový koláč je uprostred troškou mäkký, po vychladnutí stvrdne. Potom koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.