Tvarohovo - marhuľový koláč
12
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
150
g
práškový cukor
250
g
hladká múka
70
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
soľ
citrónová kôra
Plnka
100
g
cukor
400
g
pšenica
200
g
syr Ricotta
300
g
marhuľa
2
ks
vajce
citrónová kôra
postup
1.
Všetky suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a mixujeme, až kým sa hmota nezačne mrviť. Potom cesto preložíme na dosku a vypracujeme ho celkom dohladka. Následne ho zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky.
2.
Do hrnca nasypeme cukor a máčanú pšenicu, pridáme kôru z 1/2 citróna a zahrejeme na sporáku, kým sa všetko pekne nespojí a nevytvorí hladká hmota. Potom pšeničnú zmes necháme vychladnúť a pridáme k nej žĺtky, sneh z bielkov, tvaroh a marhule.
3.
Cesto vyvaľkáme a vložíme ho do formy, ktorá je vymazaná maslom a vysypaná múkou. Mala by mať priemer 22 cm a vyššie okraje. Tvarohovou zmesou naplníme cesto a koláč pečieme približne 60 minút pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.