Pridať recept

Tvarohovo - marhuľový koláč

12
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
práškový cukor
250 g
hladká múka
70 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
soľ
citrónová kôra

Plnka

100 g
cukor
400 g
pšenica
200 g
syr Ricotta
300 g
marhuľa
2 ks
vajce
citrónová kôra

postup

1.
Všetky suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a mixujeme, až kým sa hmota nezačne mrviť. Potom cesto preložíme na dosku a vypracujeme ho celkom dohladka. Následne ho zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky.
 
2.
Do hrnca nasypeme cukor a máčanú pšenicu, pridáme kôru z 1/2 citróna a zahrejeme na sporáku, kým sa všetko pekne nespojí a nevytvorí hladká hmota. Potom pšeničnú zmes necháme vychladnúť a pridáme k nej žĺtky, sneh z bielkov, tvaroh a marhule.
3.
Cesto vyvaľkáme a vložíme ho do formy, ktorá je vymazaná maslom a vysypaná múkou. Mala by mať priemer 22 cm a vyššie okraje. Tvarohovou zmesou naplníme cesto a koláč pečieme približne 60 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať