Špenátové šatôčky s ricottou
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
lístkové cesto
2
PL
mlieko
Plnka
10
stoniek
trebuľka
150
g
listový špenát
150
g
syr Ricotta
2
zväzky
mäta
1
zväzok
pažitka
1
ks
vajce
1
PL
olivový olej
1
štipka
kajenské korenie
50
g
strúhaný parmezán
soľ
čierne korenie
postup
1.
Plnka: Umyjeme trebuľku, pažítku, špenátové listy a mätu a necháme odkvapkať. Odtrhneme stonky zo špenátu. Odstránime stonky mäty a trebuľky a všetko dôkladne nasekáme. Rozpálime olej a restujeme bylinky a špenát za stáleho miešania približne 3 minúty tak, aby zvädli. Panvicu dáme bokom a necháme špenát s bylinkami vychladnúť.
2.
Vidličkou roztlačíme ricottu, pridáme vajce, soľ, parmezán korenie a záver špenát s bylinkami. Premiešame.
3.
Pomocou formičky vykrojíme z cesta 12 koliesok, ktoré by mali mať priemer 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme plnku a okraje potrieme vodou. Potom ich prepolíme na polovicu a okraje stlačíme. Šatôčky prenesieme na plech s papierom na pečenie. Na záver ich potrieme mliekom a pečieme do zlata pri teplote 190°C.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.