Minestrone
6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
PL
extra panenský olivový olej
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
200
g
fazuľa
1
konzerva
paradajka
2
PL
paradajkový pretlak
200
g
mrkva
150
g
kvaka
150
g
zeler
250
g
tekvicová dužina
1
KL
čerstvý tymián
1
ks
bobkový list
3
ks
celé nové korenie
200
g
zemiaky
150
g
zelená fazuľka
100
g
cestoviny
120
g
listový špenát
4
PL
čerstvá bazalka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
50
g
parmezán
postup
1.
Vo väčšom kastróle zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, prikryjeme a za občasného miešania podusíme 4-5 minút, kým cibuľa nie je sklovitá. Pridáme fazuľu pokrájanú na malé kúsky a zalejeme asi 2 l vody. Necháme zovrieť a varíme 10 minút. Potom zmiernime oheň, nádobu prikryjeme a varíme na slabom ohni 30 minút.
2.
Pridáme paradajky aj so šťavou, roztlačíme ich vidličkou. Potom pridáme paradajkový pretlak, na kocky pokrájanú mrkvu, kvaku, tekvicovú dužinu a zeler. Vmiešame tymian, bobkový list a nové korenie. Znovu necháme zovrieť, kastról prikryjeme a 20 minút pomaly dusíme.
3.
Do polievky vložíme zemiaky a pokrájanú zelenú fazuľku. Varíme prikryté ďalších 15 minút. Prisypeme malé cestoviny a varíme čiastočne prikryté asi 10 minút, kým fazuľka nie je mäkká a cestoviny al dente.
4.
Pridáme špenát a bazalku, podľa chuti posolíme a okoreníme. Neprikryté varíme asi 2-3 minúty, kým špenát nezvädne. Polievku naberieme do nahriatych tanierov a podávame posypanú nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.