Zapekaná jahňacina
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
PL
extra panenský olivový olej
450
g
jahňacie mäso mleté
1
ks
cibuľa
3
ks
mrkva
2
ks
vňaťový zeler
2
ks
pór
1
PL
paradajkový pretlak
1
PL
worchesterská omáčka
350
ml
jahňací vývar
100
g
červená šošovica
3
PL
petržlenová vňať
Zemiaková kaša s paštrnákom
500
g
zemiaky
500
g
paštrnák
75
ml
polotučné mlieko
25
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Pridáme jahňacie mäso a pri vysokej teplote za stáleho miešania opekáme asi 5 minút dohneda, väčšie kúsky od seba oddeľujeme. Mäso odhrnieme nabok panvice a pridáme najemno pokrájanú cibuľu. Zmiernime oheň a za občasného miešania pražíme asi 10 minút, kým cibuľa nezmäkne a trochu nezhnedne.
2.
Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a pór, dôkladne premiešame a prilejeme aj paradajkový pretlak, worcesterskú omáčku, vývar a prisypeme šošovicu. Pridáme oheň a za častého miešania necháme zovrieť. Čiastočne prikryjeme, zmiernime oheň a asi 20 minút podusíme. Občas premiešame.
3.
Kým sa mäsová zmes dusí predhrejeme si rúru na 200°C a pripravíme si zemiakovo-paštrnákovú kašu. Pokrájané zemiaky a paštrnák dáme do kastróla a zalejeme vriacou vodou tak, aby ich presahovala o 5cm. Znovu necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 15-20 minút, kým zemiaky a paštrnák nezmäknú. V malej rajničke si zohrejeme mlieko
4.
Zemiaky a paštrnák scedíme a vrátime do kastróla. Zalejeme horúcim mliekom a potom roztlačíme na kašu. Do kaše primiešame maslo a podľa chuti ju posolíme aj okoreníme.
5.
Do hotovej mäsovej zmesi pridáme posekanú petržlenovú vňať, podľa chuti ju posolíme, okoreníme a dobre premiešame. Lyžicou ju preložíme do zapekacej nádoby s objemom asi 2,5l. Navrch položíme zemiakovo-paštrhákovu kašu. Zapekáme v rúre 20 minút, kým mäso nezačne bublať a kaša sa nezapečie dozlatista. Podávame horúce, ozdobené petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.