Fotorecept: Domáce slané pletenky s cesnakom
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
mlieko
1
kocka
droždie
200
ml
voda
1
KL
soľ
1
KL
cukor
100
ml
olej
500
g
hladká múka
1
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
1
KL
morská soľ, kmín
postup
1.
Z mlieka, kvasníc a štipky cukru si urobíme kvások. Ak máme pekárničku dáme vymiesiť cesto - najprv dáme vodu, olej, cukor, soľ, žĺtko (bielko si necháme na potretie pečiva), nasypeme múku a navrch dáme kvások.
Premiesené cesto - nenenecháme vykysnúť a hneď ho vyberieme na pomúčenú dosku. Tak isto postupujeme aj pri ručnom miesení - cesto v miske miesime pokým sa neoddeluje od misy aspoň 15-20 minút.
Cesto rozdelíme na 6 častí a tvarujeme pečivo tak, že zatočíme do slimáka - urobíme šulec a zatočíme alebo pletenky - rozdelíme jednu časť na tri a urobíme šulce a zapletieme na vrkoč
2.
a dáme na plech s papierom na pečenie po tri kusy lebo pečivo nám narastie
3.
cesnak dobre rozotrieme a zmiešame s trochou oleja, bielko rozšľaháme v miske pridáme cesnak a potrieme pečivo a posypeme ho morskou soľou a kmínom
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.