Pridať recept

Croissanty s jablkom

16
porcií
93
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 ks
vajce
100 g
maslo
1,5 PL
kryštálový cukor
1 dl
mlieko
5 dl
hladká múka
1/2 kocka
droždie

Plnka

1 dl
jablkové pyré

Ďalej

kryštálový cukor
vajce na potretie

postup

1.
Na ľahkú penu vymiešame maslo, vajce a cukor. V ďalšej miske rozdrobíme droždie, ktoré polejeme mliekom s teplotou 37°C a budeme ho miešať až kým sa droždie celkom nerozpustí.
 
2.
Takto pripravený kvások nalejeme do vaječnej peny, ku ktorej pridáme ešte aj múku. Zo surovín pripravíme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste minimálne pol hodiny.
3.
Potom na pomúčenej doske vypracujeme cesto celkom do hladka a rozdelíme ho na 2 časti, z ktorej vyvaľkáme kruh a ten potom rozrežeme na 8 trojuholníčkov. Do každého dáme trochu jablkového pyré a potom trojuholníky zavinieme do tvaru croissantu.
4.
Pripravené croissanty rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryjeme ich ešte utierkou, aby mohli kysnúť ďalšiu pol hodinu. Potom ich potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Budeme ich piecť 8 minút pri teplote 250°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať