Pridať recept

Tmavý chlieb so semienkami

ingrediencie

100 g
žitná múka
300 g
celozrnná múka
15 g
droždie
1 KL
krupicový cukor
2 PL
slnečnicové semienko
2 PL
sezamové semienka
2 PL
ľanové semienka

postup

1.
Rozpustíme droždie a cukor v troške vody. Zmiešame obe múky, potom pridáme soľ a spravíme uprostred jamku. Následne prilejeme cukor s droždím a ešte aj pol pohára vody. Z týchto surovín vypracujem cesto, ktoré necháme kysnúť minimálne na 60 minút na teplé miesto.
 
2.
Keď nám vykysne ho ešte trochu premiesime a následne zapracujeme do neho všetky druhy semienok. Potom cesto dáme ešte kysnúť aspoň na pol hodinu. Potom z neho vytvoríme bochník, ktorý budeme piecť pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať