Pridať recept

Kapustové závitky s bravčovým mäsom

ingrediencie

500 g
bravčové mleté mäso
1 konzerva
vodný gaštan
2 KL
korenie piatich vôní
2 ks
cibuľka jarná
2 PL
sójová omáčka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
8 ks
kapustový list
450 g
kurací vývar
2 KL
kukuričná múka
1 KL
čili omáčka

postup

1.
Mäso dáme do väčšej misy a pridáme vodné gaštany, ktoré sme nechali odkvapkať a nadrobno nakrájali. Ďalej korenie piatich vôní, nastrúhaný ďumbier, mladú cibuľku najemno nakrájanú, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a vajce. Rukami alebo vidličkou všetko dôkladne premiešame a potom zmes rozdelíme na 8 porcií.
 
2.
Ostrým nožom vyrežeme z každého kapustového listu tvrdý hlúb. Do stredu listu dáme porciu mäsovej plnky a list okolo nej zvinieme.
3.
Do veľkého kastróla s parákom nalejeme vývar. Na parák v jednej vrstve poukladáme kapustové závitky. Kastról prikryjeme a závitky varíme v pare 15 minút alebo tak dlho, kým nie sú kapustové listy uvarené a závitky pri stlačení pevné. Parák vyberieme z kastróla a závitky udržiavame teplé.
4.
Kukuričnú múku rozmiešame v 2 lyžiciach vody a potom zmes vmiešame do vývaru na dne kastróla. Necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme do zhustenia. Pridáme čili omáčku.
5.
Závitky podávame preliate omáčkou a ozdobené pásikmi jarnej cibuľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať