Pridať recept

Pirohy s kuracím mäsom a hubami

10
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

75 g
roztopené maslo
1,5 dl
vlažné mlieko
1/4 kocka
droždie
1/2 KL
soľ
6 dl
hladká múka

Plnka

3 KL
sójová omáčka
1 KL
olivový olej
200 g
kuracie mäso
2 PL
cibuľa
2 KL
med
1 strúčik
cesnaku
200 g
huby
soľ
čierne korenie

Ďalej

1 ks
vajce
sezamové semienka
múka
olej na vyprážanie

postup

1.
V miske rozdrobíme droždie a rozpustíme ho vo vlažnom mlieku, ku ktorému vmiešame múku, maslo, soľ a zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 40 minút.
 
2.
Na malé kúsky nakrájame kuracie mäso a zmiešame ho s olivovým olejom, sójovou omáčkou (2 PL) a medom. Mäso necháme marinovať aspoň štvrť hodiny. Následne ho opražíme na rozpálenej panvici.
3.
Na kúsky nakrájame huby. Cesnak, cibuľu a huby opražíme na troške oleja prípadne masla a prilejeme lyžičku sójovej omáčky a vmiešame všetko do kuracej zmesi. Na záver ochutíme korením a soľou.
4.
Cesto, ktoré nám vykyslo položíme na pracovnú dosku, ktorá je pomúčená. Cesto premiesime a rozdelíme na 10 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh (10 cm). Do stredu každého kruhu dáme pripravenú plnku. Cesto preložíme cez plnku a okraje pritlačíme prstami. Necháme kysnúť ešte 15 minút.
5.
Pirohy potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Budeme piecť približne 15 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...