Ďumbierové sušienky z Francúzska
80
porcií
230
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
KL
jedlá sóda
6
dl
hladká múka
200
g
maslo
2
dl
mandle
1,5
dl
krupicový cukor
1
dl
glukózový sirup
2
KL
mletá škorica
2
KL
mleté klinčeky
1
KL
ďumbier mletý
postup
1.
Sparíme mandle, ošúpeme ich a nasekáme nahrubo. Dohladka vyšľaháme maslo elektrickým šľahačom. Zmiešame hladkú múku s jedlou sódou. Primiešame cukor, mandle, glukózový sirup a korenie. Túto zmes vmiešame do masla a vypracujem zo surovín cesto.
2.
Na pomúčenú pracovnú dosku dáme cesto a poriadne ho premiesime. Rozdelíme ho na 2 časti a z každej vyvaľkáme valček.
3.
Každý valček zvlášť zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ich na 3 hodiny do chladničky. Najlepšie je ich odložiť na celú noc. Cesto pokrájame na 80 plátkov rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Budeme ich piecť pri teplote 175°C v strednej časti rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.