Pridať recept

Ďumbierové sušienky z Francúzska

80
porcií
230
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 KL
jedlá sóda
6 dl
hladká múka
200 g
maslo
2 dl
mandle
1,5 dl
krupicový cukor
1 dl
glukózový sirup
2 KL
mletá škorica
2 KL
mleté klinčeky
1 KL
ďumbier mletý

postup

1.
Sparíme mandle, ošúpeme ich a nasekáme nahrubo. Dohladka vyšľaháme maslo elektrickým šľahačom. Zmiešame hladkú múku s jedlou sódou. Primiešame cukor, mandle, glukózový sirup a korenie. Túto zmes vmiešame do masla a vypracujem zo surovín cesto.
 
2.
Na pomúčenú pracovnú dosku dáme cesto a poriadne ho premiesime. Rozdelíme ho na 2 časti a z každej vyvaľkáme valček.
3.
Každý valček zvlášť zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ich na 3 hodiny do chladničky. Najlepšie je ich odložiť na celú noc. Cesto pokrájame na 80 plátkov rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Budeme ich piecť pri teplote 175°C v strednej časti rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať