Kurací vývar
6
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zadná kuracia štvrťka
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
1
ks
bobkový list
1
zväzok
petržlenová vňať
1
stonka
čerstvý tymián
8
ks
celé čierne korenie
1/2
KL
soľ
postup
1.
Kuracie stehno necháme vcelku (môžeme ho nahradiť kosťami, kuracou kockou a podobne). Vložíme do veľkého polievkového hrnca. Pridáme na štvrťky pokrájanú cibuľu, nahrubo pokrájanú mrkvu a zeler. Zalejeme 2 litrami vody, necháme zovrieť a varíme na silnom ohni. Z povrchu zbierame všetku penu.
2.
Pridáme bobkový list, petržlenovú vňať, tymian, celé čierne korenie a soľ. Zmienime oheň a pomaly varíme 2 hodiny.
3.
Vývar precedíme do ohňovzdornej nádoby, odstránime stehno a zeleninu. Vývar necháme vychladnúť a pozbierame všetok tuk, ktorý stuhol na povrchu.
4.
TIP: Morčací vývar pripravíme z kostí morky, zverinový z kostí 1-2 tepelne upravených kusov pernatej zveriny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.