Rybací vývar
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
zväzok
petržlenová vňať
2
ks
bobkový list
2
ks
mrkva
2
stonky
vňaťový zeler
4
ks
celé čierne korenie
900
g
odrezky z bielej ryby
1,3
litre
vriaca voda
postup
1.
Do veľkého hrnca dáme cibuľu pokrájanú na tenké mesiačiky, petržlenovú vňať, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a zeler, celé čierne korenie a odrezky z ryby. Zalejeme vriacou vodou, necháme zovrieť, zmiernime oheň a pomaly varíme 30 minút.
2.
Odstavíme a necháme 20 minút vychladnúť. Potom vývar precedíme cez jemné sitko do ohňovzdornej nádoby. Zeleninu a rybie odrezky vyhodíme. Vývar použijeme ihneď alebo ho necháme vychladnúť a zamrazíme.
3.
TIP: Namiesto odrezkov môžeme použiť 400g lacného rybacieho filé, napríklad z tresky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.