Zeleninová štrúdľa
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
50
g
maslo
1
ks
vaječný bielok
1
dl
mlieko
2
štipky
soľ
1
KL
prášok do pečiva
4
dl
hladká múka
Plnka
1
PL
olej
2
ks
mrkva
1
ks
pór
2
PL
francúzska horčica
2
dl
strúhaný syr
1/2
KL
soľ
Ďalej
hladká múka na posypanie dosky
1
ks
vaječný žĺtok
2
PL
sezamové semienka
postup
1.
Plnka: Očistíme pór a nakrájame ho na jemno. Očistíme mrkvu a taktiež ju nakrájame, ale na hrubo. Na rozohriatom oleji orestujeme mrkvu s pórom. Následne pridáme horčicu a všetko osolíme a okoreníme. Potom vmiešame strúhaný syr.
2.
Cesto: Zmiešame prášok do pečiva, hladkú múku, maslo (nakrájané na kúsky) a soľ. Potom pridáme mlieko a bielok a vypracujeme cesto.
3.
Na pracovnej doske, ktorá je pomúčená vyvaľkáme cesto na obdĺžnik (20 x 45). Do stredu dáme plnku a cesto zvinieme ako roládu. Štrúdľu dáme na plech spojom nadol, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme pri teplote 225°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.