Biele pláty
40
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kokosová piškóta
7
ks
vaječný bielok
300
g
kryštálový cukor
125
g
kokosová múčka
6
PL
polohrubá múka
Kakaová piškóta
7
ks
vajce
7
PL
kryštálový cukor
5
PL
polohrubá múka
2
PL
kakao
1
ks
prášok do pečiva
Plnka 1
7
ks
žĺtok
1
ks
vanilkový cukor
1
PL
mletá káva
8
PL
kryštálový cukor
2
PL
kakao
250
g
maslo
Plnka 2
300
ml
mlieko
1
ks
puding zlatý klas
2
PL
kryštálový cukor
250
g
maslo
Biele pláty
250
g
Cera
250
g
práškový cukor
200
g
sušené mlieko
postup
1.
Kokosová piškóta: Bielky vyšľaháme do peny, po lyžiciach zapracujeme cukor, kokosovú múčku a múku. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
2.
Kakaová piškóta: Bielky vyšľaháme do peny, po lyžiciach zapracujeme cukor, pridáme žĺtky, znovu prešľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva a pre-osiate kakao. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
3.
Plnka 1: 7 žĺtkov, cukor, vanilkový cukor, kávu, kakao, vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme do vyšľahaného masla a spojíme na hladký krém.
4.
Plnka 2: Mlieko, zlatý klas a cukor uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí postupne pridáme do vymiešaného masla a vyšľaháme na hladký krém.
5.
Biele pláty: Stuhnutú ceru postrúhame, pridáme preosiaty práškový cukor a sušené mlieko. Vymiesime na hladkú masu a rozdelíme na 4 časti. Každú postupne rozvaľkáme na práškovom cukre na potrebnú veľkosť a obalíme pripravené naplnené rezy. Veľkosť si odmeriame pomocou papiera, podľa ktorého plát vyvaľkáme.
6.
Ukladáme nasledovne: Kokosová piškóta, kakaová plnka, kakaová piškóta, biela plnka. Takto naskladané rezy prekrojíme po šírke na 4 časti. Bielou plnkou, ktorá je na povrchu potrieme aj boky jednotlivých častí a obalíme každý bielym plátom. Povrch ozdobíme čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade a pokrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.