Zemiaková knedľa
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
100
g
krupica
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
30
g
maslo
100
g
žemľa alebo rožok
150
g
hrubá múka
40
g
maslo
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé ich pretrieme alebo postrúhame. Do teplých zemiakov zamiešame krupicu a necháme vychladnúť. Potom pridáme soľ, vajce, podľa potreby múku a vypracuje mäkké cesto.
2.
Rožok alebo žemľu pokrája na kocky, opražíme na masle, pridáme do zemiakového cesta a spolu dobre vypracujeme.
3.
Potom z cesta nakrájame rovnako veľké kúsky a sformujeme na podlhovasté knedle a v osolenej vriacej vode varíme podľa veľkosti 20-25 minút.
4.
Uvarené knedle hneď pokrájame a polejeme roztopeným maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.