České buchty
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1
KL
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
práškový cukor
20
g
droždie
250
ml
mlieko
60
g
maslo
2
ks
žĺtok
trochu
maslo
trochu
práškový cukor
postup
1.
Do trocha zohriatej múky v mise dáme soľ, cukor, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a prilejeme droždie vykysnuté v troche mlieka zmiešanom s trochou cukru. Potom pridáme vlažné roztopené maslo, žĺtky, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme mäkké cesto, ktoré posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku asi 1cm, pokrájame na štvorce, do každého dáme pripravenú plnku a sformujeme buchtičky, ktoré poukladáme do vymasteného pekáča, každý buchtičky zo strany potrieme maslom a znova necháme vykysnúť.
3.
Potom povrch buchtičiek potrieme roztopeným maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme do červena. Trocha vychladnuté vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
4.
Jablková plnka: Olúpané jablká pokrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky, podlejeme vodou a prikryté udusíme. Mäkké jablká pretrieme, pridáme práškový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu.
5.
Tvarohová plnka:Do masla vymiešaného s práškový cukrom zamiešame žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, pretretý tvaroh, lyžicu smotany, hrozienka a nakoniec z bielka ušľahaný sneh.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.