Pridať recept

FOTORECEPT: Špízy

ingrediencie

400 g
bravčové stehno
šampiňóny
2 ks
klobása
slanina
2 ks
cibuľa
grilovacie korenie
vegeta
cesnaku
olivový olej
bazalka

postup

1.
Najprv si nakrájame mäso na kocky a najlepšie deň predtým si ho dáme do pacu, ktorý pripravíme z olivového oleja, grilovaním korením, vegetou prípadne cesnak, bazalka. V miske necháme cez noc v chladničke.
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
 
2.
Všetky suroviny, ktoré chceme napichovať na špajdle si nakrájame. Klobásku, cibuľu na kolieska, šampiňóny na polovice, slaninku na pásy a môžeme napichovať. Poukladáme na plech zakryjeme alobalom a necháme piecť na 180 stupňov asi 50 minút, tak aby bolo mäso mäkké, potom odkryjeme a dopečieme ešte 20 minút. Podávame s pečenými zemiakmi, ktoré si môžete najprv trochu predvariť a potom dopiecť v rúre pokvapkané olejom a posypané s petržlenovou vňaťou.
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špízy
Fotorecept: Špízy
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je možné urobiť tak lahodné mäsko
Výborné recepty na farebné špízy, po ktorých si oblížete všetky prsty, také sú dobré. Vyberte si z našej...