FOTORECEPT: Špízy
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové stehno
šampiňóny
2
ks
klobása
slanina
2
ks
cibuľa
grilovacie korenie
vegeta
cesnaku
olivový olej
bazalka
postup
1.
Najprv si nakrájame mäso na kocky a najlepšie deň predtým si ho dáme do pacu, ktorý pripravíme z olivového oleja, grilovaním korením, vegetou prípadne cesnak, bazalka. V miske necháme cez noc v chladničke.
2.
Všetky suroviny, ktoré chceme napichovať na špajdle si nakrájame. Klobásku, cibuľu na kolieska, šampiňóny na polovice, slaninku na pásy a môžeme napichovať. Poukladáme na plech zakryjeme alobalom a necháme piecť na 180 stupňov asi 50 minút, tak aby bolo mäso mäkké, potom odkryjeme a dopečieme ešte 20 minút. Podávame s pečenými zemiakmi, ktoré si môžete najprv trochu predvariť a potom dopiecť v rúre pokvapkané olejom a posypané s petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.