Pridať recept

Kysnutý škoricový závin

2
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 trochu
mletá škorica
100 g
maslo obyčajné
200 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1/2 trochu
soľ
200 ml
mlieko najlepšie plnotučné
50 ml
olej
40 g
práškový cukor
1 ks
droždie
500 g
polohrubá múka

postup

1.
Z vlažného mlieka, trošky práškového cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme vajíčka, trošku soli, kvások a olej. Vypracujeme hladké cesto (snažte sa, aby sa nelepilo). Prikryjeme utierkou (alebo inou prikrývkou) a na teplom mieste (najlepšie na mierne teplom radiátore alebo na slnku - ak je vonku teplo) necháme 60 minút kysnúť (ak máte dobrú misu, stačí 45 min.)
 
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko. Dosku pomúčte s polohrubou múkou. Vyvaľkáne cesto mierne potrieme rozpusteným obyčajným maslom, veľkou dávkou kryštálového cukru a posypeme mletou škoricou.
3.
Zrolujeme do závinu (končeky závinu dobre prilepte, inak sa škorica pri pečení rozčetie), popicháme vidličkou po dvoch stranách do "kriva" a natrieme rozšľahaným vajíčkom. Potom už len položíme na poolejovaný plech alebo prípadne položíme na plech prikrytý papierom na pečenie a dáme piecť. A je to! Jednoduché, že ? :) Dobrú chuť prajem! MOJA RADA: Druhú môžete urobiť s kakaom alebo s jablčkom ak máte :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať