Fazuľová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
biela fazuľa
80
g
koreňová zelenina
30
g
maslo
30
g
hladká múka
20
g
cibuľa
štipiek
majorán
3
strúčiky
cesnaku
1
KL
mletá červená paprika
štipiek
soľ
postup
Fazuľu preberieme, umyjeme, zalejeme mäkkou studenou vodou a necháme do druhého dňa stáť. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka, pretrieme. rozriedime odvarom z koreňovej zeleniny, osolíme, zahustíme svetlou zápražkou pripravenou s cibuľou a dobre povaríme. Nakoniec do polievky pridáme trocha majoránu, rozotretý cesnak a mletú červenú papriku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.