Bavorské dolky
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
maslo
50
g
práškový cukor
štipiek
soľ
3
ks
žĺtok
trochu
citrńová kôra
200
ml
mlieko
20
g
droždie
400
g
polohrubá múka
trochu
olej
1
téglik
ríbezľový lekvár
1
ks
šľahačka
postup
1.
Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a ešte miešame 15-20 minút. Potom pridáme z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múku. Cesto vypracujeme (nesmie byť tuhé) a dáme ho vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré na pomúčenej doske necháme ešte vykysnúť.
3.
Vykysnuté vyprážame v rozpálenom oleji najskôr prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia.
4.
Pri vkladaní do rozpáleneho oleja vytlačíme do každého kolieska jamku, do ktorej po vypražení dáme ríbezľový lekvár. Pred podávaním ozdobíme ešte šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.