Pridať recept

Jednoduchý Domáci chlieb

ingrediencie

1 kg
hladká múka
1 kocka
droždie
600 ml
teplá voda
4 PL
olej
4 KL
soľ
1 KL
celá rasca
štipiek
cukor

postup

1.
Do veľkej misy na kysnutie cesta pridáme 1kg hladkej múky. Do pohára pridáme 3OOml teplej vody, v ktorej rozmiešame čerstvé droždie. Keď sme tak spravili, tak celý obsah vlejeme do misy s múkou. Pridáme 4 lyžičky soli, 1 lyžičku rasce, 4lyžice oleja, štipku cukru a zbytok teplej vody. Keď toto všetko máme mixérom na cesto všetko spolu zmiešame na stupni 5. Cesto miešame dovtedy, kým nie je ľahšiej konzistencie (môžme pridať ešte trochu teplej vody). Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
 
2.
Pripravíme si hlboký plech, ktorý sme vysypali hladkou múkou bez oleja. Keď už máme cesto vykysnuté, tak ho vlejeme na plech. Netreba nič robiť, len cesto rukami po celom plechu porozťahujeme. Zobereme vidličku a po celom ceste popicháme.
3.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 250C /elektrická/ na 20 min. Nesmie sa otvárať! Potom môžme teplotu rúry znížiť na 180C a dopiecť 40 min. Po dopečení vybrať chlieb z rúry a položiť na čistú utierku.Prajem dobrú chuť.
Jednoduchý Domáci chlieb
Jednoduchý Domáci chlieb
Zdroj: sojakovaivet
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
klarikaaa
31.3.2019 23:23
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Anonymný nick
31.3.2019 23:52
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Lucia.Skypalova
26.1.2019 12:49 | |
+23 -12
Ten kvasok sa nemusi nechat vykysnut?
Anonymný nick
12.1.2019 19:28 | |
+30 -6
A to bez kvasku len tak??
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...